Det är ingen dans på rosor, det är stundtals kämpigt, tålamodsprövande och energikrävande men det ger så mycket glädje och det är så härligt att se att man faktiskt kan göra skillnad i en annan människas liv genom att finnas där, lyssna och stötta. Eftersom det påverkar hela familjen så är det viktigt att alla är överens om att detta är något som man vill göra.

 

Flytten kan vara traumatisk

Barn som placeras har alltid en ”ryggsäck” med sig, bara att behöva flytta från sina föräldrar är traumatiskt. Att kunna möta barnet där det befinner sig, erbjuda trygghet och visa att man finns där är viktiga delar i ett uppdrag.

"En trygg vuxen som har tid, tålamod och ett engagemang utöver det vanliga"

Du ska vara en trygg vuxen som har tid, tålamod och ett engagemang utöver det vanliga att stötta en annan människa i en svår situation. Du ska också ha en stabil och ordnad tillvaro, både ekonomiskt och socialt och tycka om att samarbeta. Ett första steg är att ta kontakt med socialtjänsten i kommunen eller något företag inom familjehemsvården för vidare information om vad det finns för krav och hur det fungerar utan att man förbinder sig till något.

Du behövs!