Svenska äggÄgg

Tänk att det finns ett livsmedel som är fyllt med nästan alla näringsämnen som kroppen behöver, i en naturlig förpackning och utan onödigt socker. Det enda som egentligen saknas i ett ägg är c-vitamin och kolhydrater. Ägget innehåller massor med bra proteiner som kroppen kräver, men inte själv kan tillverka. Näst efter bröstmjölk är ägg den mest kompletta naturliga näringskällan. Många tror felaktigt att vi inte bör äta många ägg på grund av det innehåller kolesterol. Det är ett gammalt och förlegat råd från Socialstyrelsen som kom till 1971 och som togs bort 5 år senare.

www.svenskaagg.se


BrämhultsMorotsgazpacho

Hos Brämhults älskar vi färsk frukt och grönt. Inom ett dygn från order är frukten pressad, fylld på flaska och på väg ut till dig. Helt enkelt för att vi tycker att juice ska drickas färsk. På så vis bevaras mycket av fruktens naturliga smak och näringsämnen. Att frukt är bra för både kropp och själ vet vi ju alla. Avnjut juicen som den är eller använd den som smakrik bas i din matlagning!

www.bramhults.se


MunkagroddenÄrtbiffar med purjolöksgroddar

Groddar är frön som börjat gro. Frön innehåller mycket koncentrerade halter av kolhydrater, proteiner och vitaminer och i grodden utvecklas de ytterligare av enzymer. Enzymer är kanske det viktigaste tillskottet som groddar förser kroppen med. De gynnar kroppens matsmältning och förmåga att tillgodogöra sig matens näringsämnen. Därför är ett tillskott av groddar nyttigt även för all annan mat du äter. Groddade frön är bland de mest kraftfulla födoämnen som finns. Sätt groddkant på tillvaron!

www.munkagrodden.se


Blåbär 100%Alkoholfritt alternativ

Allt fler väljer alkoholfria alternativ till middag och fest. Saxhyttegubbens Blåbär 100% är en färskpressad dryck som kommer direkt från skogen, utan tillsatser. - Det är ett utmärkt alternativ till rödvin, säger Pelle Agorelius som driver Saxhyttegubben i Grythyttan. Det innehåller inga tillsatser eller socker för den snabbt växande gruppen som är hälsomedvetna, veckans alla dagar. Saxhyttegubbens Blåbär 100% har nu funnits i ett decennium, vår familj har engagerat sig i svensk gastronomi i ett halvt sekel och vi jobbar aktivt med möten som utvecklar den svenska matens mervärden, säger Pelle.

www.saxhyttegubben.se


Tant GrönSnacks för hälsan

Nötter och fröer är som små paket fulla med fibrer, vitaminer, proteiner, mineraler och inte minst nyttiga fetter. De ger ny energi och långvarig mättnad. Alltså ett riktigt bra tilltugg! Kostrådgivare rekommenderar att man äter nötter och fröer och användningsområdena är även många. Till frukostfilen, som mellanmål, till bakning, matlagning och som snacks. Dessutom är nötter praktiska och enkla att ha med sig exempelvis i fickan, träningsväskan eller utflyktskorgen.

www.notbolaget.se