– Basiskt kalk består till 50% av syre. Det är det som läker kroppen vid kroniska sjukdomar. Det är oftast inte näringsbrist som är den bakomliggande orsaken utan den dåliga miljö vi lever i, säger Sara Karlsson, vd och fullbokad föreläsare kring hälsa och kroppens biokemi.

Bra för allmäntillståndet 

Doseringsbehovet av kalk är individuell, även om sjukdomen är densamma på grund av att miljö, föda och andra parametrar påverkar kroppen. Människan andas in syre och släpper ut syror, på så sätt håller kroppen en balans.

– Att få i sig basiskt kalk är bra för allmäntillståndet. Magkatarr, sköra naglar, mjäll och matsmältning är några exempel på åkommor som blir bättre. Har man en sjukdomshistoria så brukar den gå tillbaka och bli bättre.

Kroppen reagerar direkt

Processen sätter igång redan vid första matskeden. Kroppen ställs om och biokemin går ”tillbaka i tiden”. En del personer kan återfå tidigare besvär under en period.

  – Men kroppen rensar sig och sedan blir det bättre. Det kan bli värre ett tag men det tillhör läkeprocessen när man så att säga vänder skutan, avslutar Sara Karlsson.