Airsonett har utvecklats i Sverige. Behandling med Airsonett innebär att patienten sover i ren luft. Studier där Airsonett används av patienter med allergisk astma visar att Airsonett hämmar allergin, minskar inflammationen och ökar livskvaliteten. Nyligen har även en studie som visar på effekt svårt allergiskt eksem hos barn publicerats. Airsonett baseras på TLA teknik (Temperature controlled laminar airflow) i tillägg till vanlig luftrenar teknologi.

"Kan hjälpa allergiker att drastiskt minska mängden allergen"

TLA tekniken fokuserar den rena luften till andingszonen där den som bäst behövs. Den här speciella typen av luftrenare kan hjälpa allergiker att drastiskt minska mängden allergen de utsätts för genom att de sökerställer att de sover i en zon av ren luft. På så sätt kan man minska trycket på kroppens immunsystem och lindra allergiutlösta symptom, vilket ofta bidrar till en bättre sömnkvalitet.

 

Resultat redan efter en vecka

– Filip har varit allergisk mot väldigt många saker sedan ettårsåldern, på senare år har även kvalster tillkommit. Tidigare sov han väldigt oroligt, bland annat som en konsekvens av de eksem han hade. När vi fick prova Airsonett blev nattsömnen bättre och mer ostörd redan efter en vecka.

"Nu orkar Filip mer, både i skolan och hemma."

Att kunna sova gott på nätterna betyder mycket, både för Filip och oss föräldrar. Nu orkar Filip mer, både i skolan och hemma. Det känns också helt fantastiskt att eksemen som besvärat Filip så mycket försvann nästan helt när han började använda Airsonett, säger Filips mamma Marie Nyqvist.

 

Airsonett. Foto: Airsonett

Maskinen släpper ned filtrerad och ren luft ovanför patientens ansikte, och resultaten kan vara fantastiska. Foto: Airsonett

 

Resultat över förväntan

Airsonett placeras vid sängens huvudända och släpper ner filtrerad, ren luft ovanför patientens ansikte. Den rena luften sköljer bort irriterande partiklar som exempelvis kvalster och pälsdjursallergen runt näsa och mun. På så sätt skyddas patientens känsliga luftvägar från allergen under hela nattsömnen.

" Effekten är verkligen över förväntan"

– Vi fick först låna Airsonett för en testperiod på tre månader, men när den tog slut bad vi läkaren att få behålla maskinen, vilket vi också fick. Till en början var jag lite skeptisk till om Airsonett verkligen skulle kunna hjälpa Filip, men vi var samtidigt villiga att prova vad som helst för att han skulle må bättre. Effekten är verkligen över förväntan, säger Marie Nyqvist.