Efter att ha provat de glutenfria våfflorna kan vi varmt rekommendera en glutenfri våffelfest – där alla inkluderas och kan avnjuta samma våfflor.  Det var busenkelt att tillaga och resulterade dessutom i riktigt goda och frasiga våfflor.

– För mig som varken är en stjärna i köket, och dessutom är glutenintollerant var våffelfesten superkul. De var enkla att tillaga och dessutom hur goda som helst. Jag hoppas att ingen missar Våffeldagen och att fler gör våfflor som alla kan avnjuta, säger Julia Arheden, projektledare

Vad är det bästa med våfflor?
Vad är ditt bästa tips för att fira våffeldagen?

Sofia Beijer
1. Att det är fantastiskt gott och att det får mig att tänka på min lilla mormor som bakat mycket våfflor till mig genom åren.
2. Har du möjlighet att fira våffeldagen i en liten våffelstuga på fjället är det oslagbart!

Jonatan Lundqvist

  1. Känslan av att våren är här!
  2. Givet är att fira den med nära och kära. I år infaller Våffeldagen på en lördag så se till att duka upp ett riktigt trevlig våffelbord, med flera olika syltsmaker och ta er tid för att verkligen umgås och njuta.

Rebecka Björhn
1. Det väcker barndomsminnen från när man var hemma hos farmor.
2. Se till att ha alla ingredienser hemma dagen innan så du kan njuta av en våffla till frukost. Glöm inte sylt och grädde!

Vill du göra sina egna glutenfria våfflor? Då behöver du det här:

3 dl Semper Bovete & Teff mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
3 1/4 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
50 g smör

Gör så här:

  1. Blanda mjölmix, bakpulver och salt i en skål.

  2. Tillsätt mjölk och vispa snabbt ca 1 minuter, helst med elvisp. Låt stå och svälla, ca 10 minuter.

  3. Tillsätt rapsolja och smält smör. Blanda.

  4. Värm upp våffeljärnet och pensla med lite matolja. Smeten är ganska fast och fördelas lättast på våffeljärnet med ett decilitermått.

  5. Servera våfflorna med klassikern grädde och sylt, eller varför inte prova färsk frukt och jordnötssmör för god variation.

Tips! Smaksätt med 1 msk socker och 1½ msk vaniljsocker.