Coala Heart Monitor, stor som en tablettask, har integrerade sensorer som fångar hjärtats ljud och elektriska signaler. Inspelningen tar en minut och sedan skickas din data upp i ”molnet” där smarta algoritmer gör en analys. Som användare får man resultatet direkt i mobilen, och allt sparas säkert i molnet. Vill man kan ens data göras tillgänglig för vården. Coala Life, ett svenskt medicinteknikbolag, har sedan lanseringen analyserat nästan en miljon hjärtslag under de fem månader som produkten varit på marknaden. 

- Är man orolig för sitt hjärta, upplever hjärtrusningar av stress eller bara vill känna sig trygg kan man med vår monitor kontrollera och följa sitt hjärta i vardagen, säger Philip Siberg, vd för Coala Life.

Lanserat för vården

Företaget har nu även lanserat produkter för vården. Coala Pro möjliggör effektiva och digitala hjärtutredningar som ett alternativ till krångliga långtids-EKG. Företagets målsättning är att nu kunna minska de långa väntetiderna i vården, undvika onödiga vårdbesök och inte minst hitta hjärtsjukdomar mycket tidigare än idag.